Informatie

Voor jongeren

We weten dat het leven als jongere soms een uitdaging kan zijn. Of je nu op zoek bent naar advies over studiekeuzes, hulp nodig hebt bij persoonlijke zaken, of gewoon meer wilt weten over de activiteiten in jouw buurt, wij hebben je gedekt.

Op deze pagina vind je een zorgvuldig samengestelde lijst van betrouwbare stichtingen, informatiepunten en andere nuttige bronnen speciaal voor jongeren. Duik erin, ontdek wat er voor jou beschikbaar is en onthoud: je staat er niet alleen voor.

MeerWaarde Welzijn is er voor jou

MeerWaarde ondersteunt jongeren in hun persoonlijke en sociale ontwikkeling. De jongerenwerkers luisteren naar ze, confronteren ze zo nodig met hun gedrag en stellen grenzen. Zo organiseert het team onder andere activiteiten en ontmoetingen waarbij de vraag van de jongeren centraal staat. Ook stimuleren ze jongeren om meer invloed te hebben op hun eigen omgeving. Bezoek de website om meer te lezen over bijvoorbeeld podcasts, MatchMentor of Menes.

Jongeren Informatie Punt

Het JIP is het door de gemeente aangewezen portaal voor informatie en advies voor jongeren in Haarlemmermeer; Dit betekent dat het JIP werkt in en voor de belangen van jongeren, waar nodig en mogelijk, gevraagd en ongevraagd.  Het JIP is er voor jongeren van 12 t/m 23 jaar die vragen hebben over werk, onderwijs, drugs, geld, wonen, rechten, gezondheid, seks of vrije tijd. Dus kom je uit Haarlemmermeer? Het JIP is er speciaal voor jou! Neem een kijkje op hun website. Geen vraag is hen te gek!

Beweging voor jongeren

Wanneer je als jongere naar de middelbare school gaat, verandert je weekrooster, je krijgt nieuwe vakken, leert nieuwe leeftijdsgenoten kennen en krijgt andere interesses. Het is belangrijk dat sport en bewegen deel blijft uitmaken van je dagelijkse bezigheden. Een sport of beweegactiviteit die aansluit bij je interesses zorgt namelijk voor een gezonde leefstijl en gezelligheid met leeftijdsgenoten. En Team Sportservice organiseert door heel Haarlemmermeer gave activiteiten. Benieuwd? Bezoek de website.

Dé plek voor kunst- en cultuurbeleving en educatie

C. biedt een bruisende, inspirerende en open omgeving voor kunst, cultuur, ontspanning en kennis. Op deze terreinen vervullen we een spilfunctie binnen de gemeente: iedereen uit Haarlemmermeer en omgeving is welkom bij C.! Bij C. vind je het theater, het bekende poppodium, maar bijvoorbeeld ook het taalhuis en de studiebieb. Benieuwd? Neem een kijkje op de website voor de agenda en het hele aanbod.

Sterrenstof: Levenslessen die niet in schoolboeken staan

KiKiD heeft Sterrenstof gelanceerd. Sterrenstof is niet zomaar een lesplatform, het is een bron van inspiratie en empowerment voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. KiKiD gelooft dat de meest waardevolle lessen niet alleen uit boeken komen, maar ook uit het echte leven. En daarom is dus Sterrenstof ontwikkeld. Een platform dat jongeren voorbereidt op de uitdagingen van het moderne leven.

KiKiD ontwikkelt projecten die erop gericht zijn écht in gesprek te komen met jongeren over voor hen belangrijke thema’s, zoals relaties en seksualiteit, social media en (cyber)pesten, drankgebruik, geld en schulden en mentale gezondheid. Weerbaarheid en zelfbeeld vormen een rode draad door alles heen.

De naam “KiKiD” staat voor Ki (of qi) = adem, levenskracht, vitale energie of spirituele energie + kid. Samen betekent het: kinderen in hun kracht zetten.

Studiebieb: bijles en huiswerkbegeleiding

Studiebieb is een initiatief van de bibliotheek van C. Bij Studiebieb geven ze kinderen en jongeren zelfvertrouwen en leren ze om zelfstandig te werken. De kinderen / jongeren krijgt deskundige begeleiding, halen betere resultaten en voelen zich zekerder.

Studiebieb helpt bij het plannen, organiseren en het maken van het schoolwerk. Wanneer het kind/de jongere moeite heeft met bijvoorbeeld taal, rekenen, wiskunde, Engels of Nederlands dan stellen we samen een plan van aanpak op om gericht te helpen.

Mochten de kosten van de studiebieb een uitdaging zijn. Kijk dan eens of Leergeld Haarlemmermeer kan helpen.

Heb je vragen over alcohol, drugs, gokken of gamen?

Maak je je zorgen over je eigen gebruik of dat van iemand anders? Neem dan contact op met een van onze preventie deskundigen. Wij kunnen jouw vragen beantwoorden en bieden ook de mogelijkheid om hierover in gesprek te gaan. Wij hebben een locatie in Hoofddorp maar komen ook op scholen, jongerencentra en andere plekken. Kijk op onze website voor meer informatie of mail naar Olwen Dekker.