Festival Keti Koti Haarlemmermeer

Festival Keti Koti Haarlemmermeer

Het project

Sinds 2018 wordt ieder jaar stil gestaan bij de afschaffing van de slavernij tijdens de herdenking bij het Slavernij Monument in Hoofddorp.

“Volgend jaar moet het anders, we moeten het einde aan de slavernij ook vieren”, aldus Angelique Drenth, sociaal beheerder jongerencentrum Studio 5, na de herdenking in 2022.

Zaterdag 1 juli vond het Festival Keti Koti Haarlemmermeer plaats bij Studio 5 in Hoofddorp. Het festival gevuld met leuke activiteiten, indrukwekkende workshops en heerlijk Surinaams eten bleek een daverend succes. Waar de een kon genieten van het maken van armbandjes, de Afrikaanse percussie workshops door Moussé Dramé of een bezoek brachten aan de Expositie Cova da Moura – Dexa Mundo Papia, gingen anderen met elkaar in gesprek aan de dialoogtafel van het P-team. Ook het optreden van Kenny B was een groot succes.

Ondanks het tegenvallende weer waren er meer dan 500 bezoekers en was het festival meer dan geslaagd. Een dag vol mooie ontmoetingen, verbinding tussen jong en oud en de aanwezigheid van verschillende culturen zijn samen op beeld vast gelegd. De blijheid van eenieder is in elke foto terug te zien. In 2023 – 2024 houden we ons bezig met aansluitende activiteiten en workshops.

Project informatie

Keti Koti een dag van zowel viering als reflectie.

Zij deden mee

  • Dashaeno

    Assistent Studio 5

    Het klinkt als muziek in mijn oren

  • Angelique

    Sociaal beheerder Studio 5

    Later wil ik een eigen jongerencentrum!

Zij maakten het mogelijk

Samen maken we het verschil.

Bij de jongerencentra van Maatvast staan we voor samenwerken en vernieuwing. Met onze projecten willen wij inspireren. Door het aanbieden van juiste begeleiding en middelen kunnen ideeën werkelijkheid worden. Of het nu gaat over kunst, muziek, sport, maatschappelijke betrokkenheid, elk project is een weerspiegeling van onze toewijding aan de jongeren van Haarlemmermeer.

Maak je al jaren deel uit van de jongerencentra van Maatvast of zet je net je eerste stap. Wij zijn de plek voor jou. Doe mee, deel je ideeën en laten we aan de slag gaan!

Onze andere projecten

Start jouw project

Wil je een project ondersteunen of hier zelf aan meedoen?
Neem dan contact op!